ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN

Door bij ons een opdracht te plaatsen ga je akkoord met de volgende algemene voorwaarden.

Let op! Omdat drukwerk een maatproduct is, is het herroepingsrecht niet van toepassing op de verkoop aan zowel bedrijven als consumenten.

Risograph is een digitale stencildruktechniek dat unieke kenmerken bezit en altijd kleine imperfecties toont. Dat gaat om de volgende:

1. Vlekken

 1. Risograph inkt is gemaakt van plantaardige olie, water en pigmenten. De inkt lijkt op kranteninkt waardoor het nooit helemaal droogt en dus kan afgeven.
 2. Wij kunnen helpen door middel van pre-press om het vlekken tot een minimum te beperken, maar dit zal nooit helemaal kunnen voorkomen worden.

2. Ongelijke dekking

 1. Grote kleurvlakken vertonen zeer waarschijnlijk variaties in dekking.
 2. Wij kunnen u adviseren over de inkt en percentages om het gewenste effect te krijgen.

3. Registratie

 1. Riso lijkt op zeefdruk in dat elke inktkleur afzonderlijk wordt gedrukt. Een enkel vel papier zal meerdere keren door onze machines gaan voor een meerkleurig project. Daardoor kan de overlapping van de kleuren onregelmatig zijn.
 2. We adviseren overvullen (trapping) om twee verschillende kleuren exact (zonder storende kieren) naast elkaar te drukken.
 3. We bieden bestandsconfiguratie en kleurprofilering (pre-press) aan om u hierbij te helpen, geef dit aan bij uw offerte aanvraag.

4. Sporen

 1. Waneer er meerdere keren papier door de machine gaat en er veel inkt wordt gebruikt, kunnen de papierinvoerwieltjes sporen van de invoer achterlaten op de prints.
 2. We proberen dit zo veel mogelijk te voorkomen, onder andere door de dikst bedrukte laag als laatste te drukken.
 3. Als de inkt te dicht op de rand gedrukt wordt kan de papier-afhaler een spoor achter laten op de print, dit is alleen te voorkomen door niet te dicht op de rand te drukken. Mochten wij zien dat dit het geval is bij uw print zullen we dit van te voren bij u aangeven.

Offertes

 1. Offertes zijn 30 dagen geldig en dienen als een schatting, deze kan veranderen afhankelijk van het uiteindelijke drukbestand en de oplage van het project.

Betaling

 1. Wij sturen achteraf een factuur die binnen 14 dagen moet worden voldaan.

Productietijd

 1. Ons productieschema kan sterk variëren, afhankelijk van de hoeveelheid werk op dat moment. We hebben doorgaans 7-14 werkdagen nodig om kunstafdrukken, flyers, kaarten, brochures en posters te maken. Artikelen die gebonden of andere complexe afwerkingen vereisen hebben een langere productietijd. Vraag naar een persoonlijke schatting bij uw offerteaanvraag. Verzending is niet inbegrepen in de productietijd.

Klanten, deadlines en spoedorders

 1. Als u een deadline heeft, laat het ons weten op het moment van de bestelling. Als de deadline minder dan 7 werkdagen is, wordt deze beschouwd als een spoedbestelling. Over het algemeen kunnen we een spoedbestelling accepteren, maar we rekenen hier een spoedtarief voor. Bel of mail ons zodat we uw opties kunnen bespreken met uw specifieke deadline.
 2. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele vertragingen bij de vervoerder.

Verzending

 1. Wij verzenden binnen Nederland via MyParcel, altijd met een track and trace code zodat u uw bestelling kan volgen.
 2. Wij zijn niet verantwoordelijk voor beschadiging en eventuele vertragingen die zijn veroorzaakt door de vervoerder.   
 3. We betalen geen drukkosten terug voor projecten die zijn vertraagd door de verzending.

Pre-productie goedkeuring

Offerte: Voor de productie sturen we u een offerte met daarin de definitieve keuzes en details die u hebt gemaakt voor uw project. Lees de offerte zorgvuldig voordat u akkoord voor de productie geeft, dit is namelijk hoe wij uw opdracht gaan uitvoeren. Door akkoord te geven ga je akkoord met onze voorwaarden en dat de details van de afdruktaak juist zijn. Elke eerdere e-mail of communicatie die de offerte tegenspreekt, is niet langer geldig.

Proefdruk: Omdat Riso vereist dat er een master wordt gemaakt voor elke kleur en ontwerp die wordt afgedrukt, is het uitvoeren van een enkele kopie voor een proef erg kostbaar. Als u een papieren versie van een enkele print wilt laten afdrukken zullen wij u hiervoor een offerte sturen.

Bestandsinstellingen

 1. Wij hebben instructies voor het instellen van bestanden voor het drukken op onze website staan. Wij controleren altijd gratis alle bestanden op fouten en zullen die doorgeven indien we die signaleren. Wij bieden ook prepress aan, deze service wordt getoond in de offerte die u krijgt voor aanvang van het project.
 2. Wij zijn niet verantwoordelijk voor vertragingen van de levering als gevolg van fouten in uw bestand.
 3. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor:
  1. Spelling, interpunctie of grammaticale fouten gemaakt door de klant.
  2. Slechte kwaliteit of lage resolutie van aangeleverde afbeeldingen.
  3. Ontwerpfouten of kleurselectie fouten die zijn gemaakt in het ontwerp van de klant.
  4. Fouten in de door de klant geselecteerde opties zoals grootte, afwerkingsopties of aantal.
  5. Onjuiste afmetingen, plaatsing, bestanden opgestuurd door de klant.
  6. Afwijking van de kleuren ten opzichte van het digitale bestand.
  7. Vertraging van de levering als gevolg van onjuist voorbereide bestanden, het niet op tijd aanleveren van bestanden, het niet tijdig reageren op vragen en wijzigingen in de oplage door de klant.